Ana Sayfa
Çalışmalarımız
Eğitmenlerimiz
İletişim
Medya
Program
Terapiler
İnsanlık evriminde, dünyadaki tüm insanların artık hayata dair yapılan dünyevi araştırmaların ötesinde başka birşeyleri aramaya başladığı, yepyeni bir çağ açılmıştır. Her toplumda, mutlak tatminkarlığın artık sadece mesleki başarı, ilişkiler ve maddi bolluk ile elde edilemeyeceği düşüncesi yaygınlaşmaya başlamıştır.

Bütün bu ahlaki, ekonomik ve ruhsal kargaşanın ötesine, içimizde bir şekilde mutlaka varolan ve neşe ile desteklenen bir huzur konumuna geçmek, artık zorunlu hale gelmiştir. Gerçek yoga deneyimi de işte budur.
Yoga, insana kendi benliğini tanımasını, dengede tutmasını öğretiyor. Hayat, daha derinlemesine yaşanıyor. Çekilen anlamsız acılar, yoga sayesinde yerini evrensel uyuma bırakıyor. Yogayla uğraşan insan, kendi özünün farkına varıyor ve onu yaşamaya başlıyor; Ve, kendini evrendeki her şeye çok daha yakın hissediyor. Canlı, cansız her şeye daha derin bir sevgi duyup onlarla bütünleşiyor.

Aynı zamanda yoga, mutlu ve aydınlık bir insan olmanın yöntemini sunuyor.

Yoga bir din değil; insanları fiziksel, zihinsel ve ruhsal disiplin yoluyla mutluluğa, başarıya ve aydınlanmaya ulaştırmayı amaçlayan bir felsefe sistemi.

Yoga, kişinin kendini tanıması konusunda en etkili kişisel gelişim sistemi olarak kabul ediliyor. Kişinin kendini derinlemesine tanıması ve bu sayede kendinden hareketle evrenin uyumunu yakalaması esasına dayanıyor.

İnsanın doğadan uzaklaşıp kendini kentin hızlı döngüsüne teslim ettiği günümüzde, ayrıca giderek güçleşen sosyal ve ekonomik şartlar, bireyi, bedensel ve zihinsel gerginliklerle karşı karşıya bırakıyor. Bir süre sonra insanın, ruhsal, zihinsel ve bedensel faaliyetleri etkilenmeye başlıyor.

Bunun sonucu kişide zihinsel bulanıklık, sinirlilik, psikosomatik rahatsızlıklar, bedensel çöküntüler, başarısızlık, güvensizlik, çevreyle uyumsuzluk ve daha pek çok benzer durum ortaya çıkıyor. Zamanla insan yaşama sevincini kaybedip mutsuzlaşıyor.

Stresin yarattığı bu durumdan kurtulmak ve rahatlamak için alkol, sigara, uyuşturucu maddeler ve uyku ilaçlarından medet ummaya başlıyor. Onların vereceği geçici rahatlıkla avunmaya çalışırken, bu yanlış davranış kişiyi daha da çok yıpratıyor.

Düzenli yoga uygulayan kişi, bedenini tanımaya başlıyor. Bedensel farkındalık artıyor. Böylece fiziksel ya da zihinsel olarak kendine zarar veren eylem ve düşüncelerden kolayca uzaklaşabiliyor. Ruh, zihin ve beden dengesini sağlıyor. Bu da kişiyi hem fiziksel hem zihinsel sağlığa hem de ruhsal rahatlığa kavuşturuyor. Kısacası yoga, kuvvetli bir sağaltım aracı.

Yoga teknikleri sayesinde kronik hastalıklar iyileşirken, oluşabilecek rahatsızlıklar önleniyor. Bir yandan da yoga, bir yaşam biçimi... İnsana yaşama sanatını öğretiyor. Kişinin bedeninden başlayarak tüm düzeylerde kendini disipline etmesini sağlıyor. Düzenli uygulanan yoga çalışmaları, organizmanın tüm sistemlerini uyum içinde çalıştırıyor.

Solunum, sindirim, dolaşım, boşaltım ve sinir sistemleri dengeleniyor. Bağışıklık sistemi güçleniyor. Baş, boyun, sırt, bel ve eklem ağrıları kayboluyor. Akciğer, Multiple Skleroz, kanser hastalarında iyileşmeler görülürken, hastalığın yarattığı stresle daha kolay baş edilebiliyor.

Yoga sayesinde stres azalıyor ve stres kökenli rahatsızlıklar önleniyor. Stresten kaynaklanan ağrılar gideriliyor. Beden gevşeyerek rahatlıyor, birey stresle baş edebilmenin yollarını öğreniyor. Zihinsel karmaşalar son buluyor, zihin sakinleşiyor, rahatsız edici düşünceler uzaklaşıyor.

Beklentiler ne olursa olsun yoga, kişileri amaçlarına ulaştırıyor. Çünkü çok yönlü olan yoga uygulamalarıyla düzenli ve disiplinli bir çalışma, beraberinde başarıyı getiriyor.

Son olarak belirtmek gerekirse, isteyen herkes yoga yapabilir. Yoga yapmanın bir ön şartı yoktur. Yoga yolu herkese açık. Yoga kimsenin ya da hiçbir kuruluşun tekelinde değil.

Buradasınız: Ana Sayfa  /  Yoga
© Copyright 2013 - Alsancak Yoga  |  Tüm hakları saklıdır.
...
Tasarım: Odea Web  Barındırma: Datrom Hosting
Sanskritçe bir kelime olan yoga, "birleşmek", "bütünleşmek" anlamına geliyor; bireyin, fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal olarak bir uyum içinde bütünleşmesi.
Yoga, sekiz basamaklı bir sistemden oluşmaktadır.

    Yama
    Niyama
    Asana
    Pranayama
    Pratyahara
    Dharana
    Dhayana
    Samadhi
    Yemek yedikten en az 2 saat sonra uygulama yapılmalı.
    İdrar kesesi ve bağırsaklar boş olmalı.
    Çalışma sırasında burundan nefes alınıp verilmeli. Bu süreler mümkün olduğunca eşit tutulmalı.
    Duruşlar uygulanırken yere kaymayan bir örtü ya da minder serilmeli.
    Duruşlar sırasında kendi kapasiteniz ölçüsünde çalışın. Gereksiz zorlamalardan kaçının.
    Basit, rahat ve bol giysiler giyin. Tüm aksesuvarları çıkarın.
    Uygulama sırasında baş dönmesi, ani sancı, ağrı ya da bulantı hissederseniz uygulamayı hemen durdurun. Sırt üstü yatarak dinlenin.


Yoga'da Bedeni Arındırma Teknikleri

"Shatkarma" denilen teknikler, solunum ve sindirim sistemindeki gereksiz ve zararlı balgam ve mukusu temizleme teknikleri. Bu teknikleri yaparken mutlaka bu konuda bilgi ve deneyim sahibi birinden yardım alın.

    Neti
    Dhauti
    Nauli
    Basti
    Kapalabhati
    Trataka
:
:
:
:
:
:
:
:
Evrensel ahlaki disiplinler
Kişisel disiplin
Yoga duruşları
Nefesin kontrolü
Duyguları geri çekme
Dikkati bir yere toplama
Meditasyon
Kendini tanıma, aydınlanma
Bu web sitesinin kullanımı, ticari kullanımı engelleyen Kullanım Koşulları ile belirlenmiştir. Bu sitenin diğer sayfalarına geçtiğinizde bu şartları kabul etmiş sayılırsınız.

Minimum yayın çözünürlüğü IE8 1280X800p -  En iyi yayın çözünürlüğü IE8 ve üstü 1440X900p
Çeşme-Ildırı'da Ege Orman Vakfı işbirliği ile tesis edilen, Uluslararası Çevre Okulu ENO adına oluşturulan ormana ilk bin fidan bağışını yaptık. ENO Ormanı'nın oluşturulacağı Çeşme-Ildırı ağaçlandırma sahasında, üyelerimizin katılımıyla ilk fidanları dikerek, can sularını verdik. 21 Eylül 2012'de düzenlenen...